Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyulai Amazonok és a női foci

  A Klub

 

dscf4559.jpg

 

A világban rengetegen űznek valamilyen sportot! Ám a legtöbbről a sok laikus ember azt hiszi, hogy az vagy csak nők, vagy csak férfiak által űzhető. De napjainkban ez a tévhit megdőlni látszik nagy örömünkre, ugyanis világszerte egyre több nő kezd futballozni, és válik a női foci is elismert sportággá. S ezen nők számát gyarapítjuk mi is; hisz  2000-ben alakultunk meg mint Gyulai Amazonok a Gyula és Környéke ,KINDER’ SC. Egyesületben /Dr.Kovács József Elnök Úr/

 Ekkor még a létszám igen kevés volt.  2000-ben megrendezett I. Kun László emléktornán mértük össze a tudásunkat, ahol aranyérmet szereztünk. A csapatnak jó reklám volt, egyre több fiatal focizni szerető lány érkezett bővült a létszám, így már érdemi munkát tudtunk végezni a szervezett edzéseken. Napról-napra fejlődött a kis gyulai csapat. 2001 márciusában már serdülő leány csapattal tornán tudtunk indulni.

2005-ig tornákon szereztünk nem kis tapasztalatot, bejártuk az ország szinte minden szegletét. Az eredményeink magáért beszéltek, híre volt az Amazonoknak. Több mint 70 éremmel és megannyi kupával bővült a csapat relikviája. Amerre mentünk jó csapatként ismertek meg minket.

en-012.jpg

 

2003-4 évben elindultunk-neveztünk az országos NB.I-es futsal női labdarúgó bajnokságba, amelyben 3évig versenyeztünk és  a középmezőnyben foglaltuk el a helyünket.

 

2005 őszére egyre több lány csatlakozott, és „kinőttük” a kispályát, így már országos U17-es nagypályás labdarúgó bajnokságban indulhattunk. Ez nagy kihívás volt a csapatnak, ennek ellenére nem várt sikert értünk el (3. hely, 12csapatból).

u17--14-.jpg

 

 

Az évek múlásával sajnos az Ifjúsági bajnokságban már nem tudtuk versenyeztetni a lányokat, ezért 2006 őszén neveztünk először az MLSZ által kiírt az országos NB.II-es nagypályás női bajnokságban, amelyben jelenleg is versenyzünk. Legjobb eredményünk (18csapatból/ Keleti-csoport  9/3.hely 2007-8 évben). A Karácsony János Katolikus Iskola műfüves pályát általunk elnyert pályázattal valósítottuk meg. a 2010-2011-es szezonba pénz és létszámhiány miatt országos bajnokságba nem indultunk, "csupán" a Békés megyei keresztpályás bajnokságba. Eredményeinket, a tabellán elfoglalt helyünket és góllövőinket megtekinthetik a www.5mp.eu/web.php weboldalon!

  

 

csapat-a-hegyvidek-ellen.jpg

 "Lehetetlen nem létezik!"

 

 

100_1183.jpg

          "Akkor és ott eldöntöttük: Győzni akarunk....!"

 

 

67568_161856500505488_100000434170196_406558_2549796_n.jpg

                                   "A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér!"

  

Női foci Magyarországon

 

Napjainkban a női futball igen elterjedt sportág lett! Hála istennek egyre több leányzó és fiatal nő próbálja ki magát ebben a sportágban! Sokan nem tudják, de Magyarországon rengeteg női focicsapat van, akik nagypályás, futsal, keresztpályás bajnokságban szerepelnek! Természetesen van felnőtt, U17-es és U19-es válogatottunk! NBI-es csapatok nemzetközi tornákon is részt vesznek, igen szép eredményekkel!

Szeretnék egy-két honlapot beilleszteni, hogy jobban informlódjatok a női fociról itthon és más országokban is! www.noilabdarugas.hu-->itt a magyar női fociról lehet tájékozódni, le vannak írva az országos bajnokságokban szereplő csapatok eredményei!

 

20100825-noi-a-kezd.jpg

Magyar női labdarúgó Válogatott

 

 A jövőbeli tervem az, hogy a Gyulai Amazonokkal játszak NBII Futsal bajnokságban, és újúlt erővel vágjunk neki egy új kalandnak! 

 

További információk megtekinthetőek a női futball világáról a www.noifoci.com oldalon!